NYHET: 1 miljard till vägunderhåll

”Regeringen satsar 1 miljard kronor på vägunderhåll så att Trafikverket kan genomföra viktiga underhållsåtgärder som till exempel beläggningsunderhåll, linjemålning, broreparationer och trumbyten. Det bidrar till att säkerställa framkomligheten i hela landet och tryggar en konkurrenskraftig infrastruktur.”

– I Sverige finns en underhållsskuld när det kommer till vägnätet. Vi satsar därför en miljard kronor på utökat vägunderhåll. Det kommer bidra till att förbättra framkomligheten i hela landet och trygga en konkurrenskraftig infrastruktur. Dessutom är en väl utbyggd laddinfrastruktur för såväl lätta som tunga transporter av stor vikt för att minska utsläppen från transportsektorn, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.
 
 
Transportföretagen kommenterar regeringens förslag:
 
-Behovet är stort, och det finns många hål att fylla i. Inte bara bildligt talat, utan faktiskt även bokstavligt talat. Skicket på våra vägar försämras år efter år, säger Tina Thorsell, samhällspolitisk chef Transportföretagen, i en kommentar och tillägger.